Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

IFMSA-NL Donordag | Voorlichting in het Erasmus MC

Pia Dijkstra (D66) licht het belang van orgaandonatie toe (video)

Donderdag 3 oktober vond de IFMSA-NL Donordag plaats in het Erasmus MC. Dit nieuwe project van de commissie Donorrequest van IFMSA-Rotterdam had als doel middelbare scholieren alle benodigde handvatten te geven om een weloverwogen keuze te kunnen maken over of zij wel of geen orgaandonor willen worden.

Maar liefst 75 aanwezigen kregen een inleidend college over orgaantransplantaties: 'Wat kun je zoal transplanteren en hoe gaat dit in zijn werk?' Hierop volgde een discussie tussen de middelbare scholieren en een arts, transplantatiecoördinator en een medisch ethicus aan de hand van diverse stellingen. Voorbeelden van deze stellingen zijn “dokters trekken de stekker er eerder uit als je als donor geregistreerd staat” en “mensen die geen donor zijn mogen zelf ook geen orgaan ontvangen”. Na een korte pauze met allerlei gezonde snacks volgde een patiëntdemonstratie, waarbij de scholieren de gelegenheid kregen om vragen te stellen over de ervaring van de patiënt en zijn vrouw rondom dit gehele proces.

Scholieren, docenten én sprekers waren erg enthousiast en willen volgend jaar weer deelnemen. Al met al was het een ontzettend geslaagde middag en de commissie Donorrequest van IFMSA-Rotterdam kijkt ernaar uit om er een jaarlijks evenement van te kunnen maken!Voor meer informatie kun je mailen naar donor.rotterdam@ifmsa.nl.Melissa Gouvernante 5 november 20193555Nieuws RotterdamDonorrequest